Købmandsprojektet – Stort og positivt fremmøde

STOR opbakning til mødet omkring dagligvarebutik i Voerså…

Igår aftes kom en ny købmandsbutik tættere på en realitet, da der blev afholdt borgermøde.
Der var sat små 100 stole frem fra start, men det var langt fra nok – så der blev fundet flere stole frem – igen og igen, hvor i alt små 150 personer var fremmødt for at høre om projektet… ?

Jørgen Engbjerg, som er arbejdsgruppens indpisker, bød velkommen og indledte kort med at fortælle om projektet.

Henrik Thomsen fra HOME fortalte om vigtigheden af, at en by kan tilbyde indkøbsmuligheder i sit nærområde.

Derefter førte Hans Melgaard fra Dagrofa de mange tilhørere igennem en detaljeret fortælling omkring det, at opføre en dagligvarebutik på baggrund af borgeropbakning.

Han fortalte om lignende projekter rundt om i landet, hvor Dagrofa alene i 2019 har startet 8 butikker op efter samme princip.
Se evt. inspiration fra byen Østerild:
https://www.youtube.com/watch?v=3Hi1RXFF8zM

Arbejdsgruppen er super glade for opbakningen til aftenens møde og håber mange tegner anparter i projektet, og inden aftenen var omme er projektet skudt i gang med mere end 300.000kr.

Jørgen Engbjerg satte pres på ved at sige, at arbejdsgruppen giver den fuld gas i de næste måneder for at konstatere, om den økonomiske forudsætning kan findes.

Det handler ikke kun om at få en ny god indkøbsmulighed, men om at få et godt samlingspunkt og mødested for beboere – og ikke mindst at skabe nogle lokale arbejdspladser og studiejobs til de unge. Foruden at være en købmandsbutik, vil det også være mulighed for afhentning af pakker, medicin, nøgleudlevering til sommerhuse med mere.

Konceptet i min købmand handler om at være lokal, så udover at du kan få dækket 100% af dit normale vareforbrug, har du mulighed for at købe lokale råvarer uanset om det honning, æg, grøntsager, kød eller blomster fra Blomsterbixen i Præstbro – alt sammen samlet et centralt sted.

Der vil være mulighed for vareudbringning i hele området og til byerne omkring Voerså – og du kan forudbestille dine varer, så de er pakket og klar til afhentning, så du hurtigt kan komme videre hjem eller i sommerhus.

I perioden frem til 31. januar 2020 kan der tilkendegives at man ønsker at tegne anparter. Anparterne koster kr. 2.500. pr. stk.
I løbet af februar/marts besluttes det så, om projektet kan gennemføres – så bliver der inviteret til næste borgermøde og først midt på året 2020 skal der indbetales til de anparter, som borgerne har tegnet sig for.

Vil du også bakke op omkring områdets fremtid, kan du tilkendegive at du ønsker en anpart i byggeriet her: https://www.voersaa-by.dk/koebmandsprojekt-tilsagn-om-koeb-…/

 
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.