Huslejetilskud til vores købmand – status

Kære alle
Byudviklingen har opgjort de (70) indsamlede bidrag til Købmandens Husleje pr. 21. september 2022, og der er blevet indsamlet kr. 12.400 på 7 (kun syv) dage! Det er jo fantastisk.
Vi har g.d. overført beløbet til Voerså Butikshus ApS, hvor det bliver fratrukket købmandens husleje for oktober 2022.
Beløb som indgår efter ovennævnte dato (for vi fortsætter naturligvis) går til købmandens novemberhusleje.

Vi vil gerne understrege, at Kasper, vores købmand, på intet tidspunkt har bedt om økonomisk hjælp overhovedet, og at dette indsamlingstiltag, som vi har sat i værk, naturligvis er en forholdsvis beskeden økonomisk håndrækning, men så sandelig også lige så meget er tænkt som en moralsk støtte til Kasper og hans personale.
Byen har jo kæmpet for at få sat en ny butik i verden her i Voerså, og når vi via alle medier kan konstatere, hvor meget der kæmpes i mange andre små samfund for at hjælpe og bevare deres lokale indkøbsmulighed, så valgte vi på eget initativ – rettidig omhu. Og dette suppleret med et andre tiltag bl.a. via støtte med returflaskebonner er også gået over al forventning.  
Endnu een gang tusinde tak for jeres alles support og rygtet herom er da også nået til Nordjyske, som snarest bringer en artikel om vores købmand og byens “gåpåmod” og sammenhold.
 
Med venlig hilsen
Voerså Byudvikling

PS.

Hvis man tror at en sænkning af elafgiften nedbringer købmandens elregning, så tager man fejl. Eller både og. Hans regning bliver ganske vist mindre, men da han hele tiden har kunnet fradrage elafgiften i forbindelse med momsafregningen, så bliver dette fradrag blot mindre, og han skal dermed afregne mere moms.
Så summa summarum, så er hans elregning den samme høje, som hidtil! Det er blot en forskydning i hans likviditet!
Så at samle ind, som vi har startet op, er ligeså vigtigt nu, som før gårsdagens politiske udmelding. Mvh Bent Ahlgreen

PS2 For dig/mig som privatpersoner, foreninger, museer etc. har det, som måske primært tiltænkt, naturligvis en gunstig effekt! For momsregistrede virksomheden vil det alene være en sænkning af eltariffen, som vil have betydning! Men det er vist også i spil, såvidt jeg har kunnet læse.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.